ości podejmuje się w dworskiej jadalni, a nie w restauracji, zapraszając na smaczne i obfite posiłki do dużego stołu, w rodzinnej atmosferze. Kuchnia jest tradycyjna, regionalna. Wszystkie składniki do sporządzania potraw pochodzą z własnego ogrodu i od gospodarza. Chleb, masło, wędliny, sery oraz przetwory wyrabiane są na miejscu według starych, sprawdzonych receptur. Dworska piwnica pełna jest przetworów, marynat, konfitur, suszonych owoców i grzybów oraz wyśmienitych miodów i nalewek. Desery, zawsze wyśmienita kawa – prawdziwe espresso lub delikatne cappuccino, wyborne domowe ciasto dopełnią wrażeń.

tmosfera starego, wiejskiego dworu z poszanowaniem tradycji i starych kredensów, piecy kaflowych, form do pieczenia, wyrobu masła i wielu, wielu innych sprzętów idzie w parze z nowoczesnością. Kuchnia dworska wyposażona jest bowiem w wysokiej klasy sprzęt gospodarstwa domowego.